Akika za Adnana i Enu Ljeljić u Selimovićima i Novoj Kasabi

Novorodence obraduje cijelu porodicu, najviše roditelje. Od silne radosti roditelji su spremni sve uraditi. Ali, mnogi ne znaju da su u islamu propisane obaveze prema novorodenom djetetu, u što sigurno ne spada pravljenje pijanki i slavljenje rodendana.

Smisao akike se ogleda u tome što je ona, s jedne strane, svojevrsni vid zahvalnosti Uzvišenom Allahu na darovanom djetetu, a, s druge strane, umiljavanje Allahu da radi prinesene žrtve sacuva život i zdravlje djeteta.

Akika je pritvrdeni sunnet za djetetove staratelje koju su u mogucnosti, jer je Allahov Rekao je Poslanik, a. s.: “Za (život) svakog novorodenog djeteta zalog je njegova akika .

Ove sedmice su Damir i Indira Ljejljić priredili dvije Akike za Adnana i Enu Ljejljić, Akike su organizane u Novoj Kasabi i Selimovićima.

Akiku su servirali volonteri H.O. Help Others-a a meso koje je ostalo volonteri su spremili u vrećice i podijelili dijeci i dzematlijama kako bi ponijeli kućama.

Ukoliko i Vi želite spremiti Akiku to možete učiniti putem naše humanitarne organizacije, za sve ostale informacije javite se na facebook profil Dzevad Islamovic