APEL ZA POMOĆ: Nana Mina bez vode i kupatila u 21 vijeku.

Es-selamu ‘alejkum draga braćo i sestre.

Danas su volonteri H.O. HELP OTHERS iz Salzburga posjetili nanu Minu Hodžić iz Gornjih Vukovija (Kalesija) te uručili joj prehrambeno-higijenski paket.

Prehrambeno-higijenski paket za Minu Hodžić

Tužna priča nane Mine, kako je ostala bez muža 2002 godine od tad je osuđena na preživljavanje, živi od vitara i kada joj ko šta donese. Prilikom uručenja paketa porazgovarali smo sa prijatnom nanom Minom koja je cijelom komšiluku veoma draga osoba te su joj ove godine obezbijedili novu šporet. Kuća nane Mine je u veoma lošem stanju, krov prokišnjava i ima mnogo problema sa vodom koja ulazi u njenu kuću zbog dotrajale krovne konstrukcije strahuje da ne bi voda došla u kontakt sa strujom.

Mina živi sama, bez muža je ostala 2002 godine kada je u poginuo kopajući bunar, kuća je dovoljni dimenzija za nju jedini problem joj pravi krovna konstrukcija i kupatilo.

Naša zamisao smo ovim apelom opremiti njenu sobu u kojoj boravi laminatom i obraditi plafone te priključiti vodu u kuću i napraviti kupatilo.S toga pozivamo sve humane ljude i naše vijerne donatore da se uključe u ovaj apel da nani Mini učinimo život lakšim i ljepšim.

Pri rastanku sa nanom Minom rekla je: “Hvala svim dobrim ljudima koji brinu za nas stare i nemoćne u ovom teškom vaktu, da im Dragi Allah podari sve najbolje i da ih sreća prati gdje god pošli, i vas dijeco moja draga koji ste mi donijeli ovaj paket na vakoj’ zimi ”

UPLATE ZA RENOVIRANJE KUĆE NANE MINE MOŽETE IZVRŠITI NA PAYAPAL ILI BANKOVNI RAČUN HUMANITARNE ORGANIZACIJE SA NAZNAKOM ” ZA MINU”