H.O. Help Others donirala kuhinju za porodicu Ramić

Damir Mirnesa Ramić Masle Gornje Vukovije kod Kalesije

Danas su volonteri Humanitarne Organizacije Help Others iz Salzburga posjetili četveročlanu porodicu Damira Ramića u Maslama ( kod Kalesije) i donirali kuhinju za njega i njegovu porodicu.

Damir i njegova supruga Mersa su nezaposleni i nemaju nikakva primanja, dvije djevojčice su maloljetne jedna je peti a druga treći razred osnovne škole.

Damira i njegovu porodicu smo upoznali zahvaljujući IstinaTV koji su pokrenuli apel i počeli prikupljati pomoć za renoviranje njegove kuće kako bi njemu i njegovoj porodici obezbijedili normalne uslove za život.

Damirova supruga Mersa se zahvalila svima humanim ljudima koji pomažu našem narodu i njima koji su dosad pomogli, jedva čeka da majstori uvedu vodu u kuću i da po prvi puta normalno opere suđe u svojoj kući.

Ova donacija i nije toliko velika od strane naše humanitarne organizacije ali u njihovim očima ovo je prevelik događaj. Damiru i njegovoj suprugi Mersi kao i prelijepim djevočicama želimo puno sreće u životu i da ako Bog da što prije renoviraju kuću i nastave normalan život.