H.O. HELP OTHERS RENOVIRALA PODRUČNU ŠKOLU NA DIVIČU

Es-selamu ‘alejkum braćo i sestre .

Sve je počelo javljanjem jedne od učiteljica iz područne O.Š.  u Diviču, zahtjevom za pomoć učenicima iste.  Naime ono što nas je najviše potreslo jeste u kakvim učionicama borave učenici veći dio dana.

PRIJE RADOVA
PRIJE RENOVIRANJA
POSLIJE RENOVIRANJA
POSLIJE RENOVIRANJA

Škola je bila zapuštena, krov je curio a o podovima  da i ne pričamo,škola koja je građena prije 40 ili 50 godina u kojoj  nema ploče prilikom izgradnje korištena je zemlja te preko nje brodski pod i linoleum ispod kojeg je bila velika količina vlage.

Toaleti su također bili u veoma lošem stanju, stari čučavci i stare slavine su curjeli na sve strane, dotrajala instalacija je bila najveći problem.

Ono što smo uradili za ovu školu, učenike, učiteljice i sve buduće generacije koje će proći kroz ove školske klupe je : rofix na  plafonima, laminati u učionicama, stolice za učenike i učiteljice, ormari u učionicama, keramičke pločice u hodniku i renoviranje kompletnog kupatila (instalacije,keramika, sanitarija, itd).

Učenici O.Š. Sveti Sava  su nam se odužili odličnom priredbom koju su pripremili povodom našeg humanitarnog rada, kojom su nam prilikom uručili zahvalnicu za renoviranje njihove škole.