Njena želja se ostvarila. Uručena šporet nani Mevlidi iz Tršića

13.11.2018 – Danas smo ponovno posjetili nenu Mevlidu Huremović iz Tršića naselje Huremovići koja živi bez ikakve socijalne pomoći te joj ispunili jednu od njene dvije želje.
Nakon objave apela javio se sponzor koji je odlučio pomoći usamljenoj Mevlidi i kupiti joj peć. Od ostatka novca (novac koji je stigao poslije) uz dogovoru sa nanom Mevlidom u narednim danima ćemo također kupiti drva kako bi imala cijelu zimu ložiti.


Kada je ekipa Help Others-a  stigla na avliju Mevlide Huremović ona nas je dočekala na stepenicama  sa velikim osmijehom, širom otvorenih vrata, bila je presretna zbog našeg dolaska, predpostavljajući da ćemo joj obezbjediti peć koja joj je bila prijeko potrebna.

“Hvala Vam svima, hvala Vašoj organizaciji i dobrim ljudima koji su pomogli. Hvala svima onima koji pomažu ugroženim Podrinjcima i Podrinjkama mi smo mnogo iscrpljeni, od prokletog rata, mnogi  od nas su izgubili svoje najmilije u ratu, naše kuće su razrušene i nemamo nikakve pomoći od ove države, pomoć dobijaju oni kojima nije potrebna, ko je u blizini političara. Da nema humanih ljudi koji su svoje živote ponovno započeli daleko od Bosne mi bi svi pocrkali.” – tim se riječima obratila nana Mevlida našoj humanitarnoj organizaciji.

U ime humanitarne organizacije Help Others – Salzburg i u ime nane Mevlide i mi se još jednom zahvaljujemo svim vijernim donatorima koji su po ko zna koji put pokazali svoju humanost i ljudskost velikim brojem riješenih ovakvih slučajeva kao što je nana Mevlida. Ovakvih slučajeva čak i gorih ima još ko zna koliko, ali našim djelovanjem i organizacijom sigurni smo da ćemo koliko-toliko uspjeti olakšati njihove stare dane…