OBAVJEŠTENJE: Soba nane Naze Mrgud je uređena zahvaljujući dobrim ljudima

Nana Naza Mrgud je življela u veoma lošim uslovima koji su bili štetni po njeno zdravlje. Mnogo vlage i kondeza je bilo u sobi gdje je nana življela te smo zahvaljujući humanim ljudima sobu nane Naze Mrgud  preuredili  i omogućili joj bolje uslove za život.

Trošnu pećicu koju je nana imala zamijenili smo novom Smederevkom  koja odlično grije prostor  i toplina se zadržava u sobi jer smo uradili i izloaciju, tačnije stiroporom su obloženi zidovi sobe kako bi nana  mogla zagrijati sobu.

Nana Naza nije imala ormar gdje bi mogla skladištiti svoju garderobu i posteljinu te smo  se odlučili kupiti  jedan ormar koji je pogodan za njene potrebe.

Krevet na kojem je ležala nana bio je veoma tvrd i ishaban nana je pod sebe stavljala spužve i stare haljine kako bi joj bilo udobnije, te  smo kupili jedan udoban i veoma kvalitetan kauč koji će nani veoma dobro poslužiti.

Nana Naza sada ima novu sobu sa novim namještajom nažalost trenutno je u bolnici zbog lošeg zdravstvenog stanja ali kada nana dođe kući vjerujemo da će biti pozitivno iznenađena.

Nana Naza nije u stanju da kuha i pere  te smo pronašli žensku osobu koja će se brinuti za nanu davati lijekove, kuhati hranu i održavati kuću čistom i zagrijanom u zimskom periodu, naravno uz novčanu naknadu.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim vijernim donatorima  Help Others-a i humanitarnom udruženju  Srce Grada Goražda koji su se postarali i realizovali ovu akciju.