Sramotno, našom donacijom drugi se žele hvaliti

Es-selamu ‘alejkum braćo i sestre.

Poštovani donatori, želimo Vas obavijestiti da na lokalnim medijima ( Kalesije, Zvornika, Konjević Polja itd) šire dezinformacije da je Amer Ibrahimović za godinu dana sakupljajući “novac za čokoladu” uspio kupiti 24 jagnjadi te ih odhranio svojom rukom. Kada smo uručivali sobu za Amera on je tada imao 9-ero jagnjadi, nakon objave našeg apela skupili smo novac za dodatnih 10 jagnjadi te je tada brojao 19 ali u međuvremenu nekoliko osoba iz okolnih sela im je poklonilo ostalih 5, te je na taj način došao do broja 24 a ne kupovinom iz svog džepa.

Naime kao što ste već čitali o njemu istina je da je svoje stado počeo formirati od Bajramluka i novca za čokoladu, ali ono što je “Slobodna Evropa” montirala i zahtijevala od Amera da izjavi kako je on sam sve ovce kupio ne pominjujući našu humanitarnu organizaciju i reklamiranje iste.

Nama kao organizaciji nije bio cilj pominjanja naše humanitarne organizacije i veličanja iste. Nego što se nečije zalaganje i trud tako olako baca pod noge. Na ovakav odnos prema vijernim donatorima H. O. Help Others nismo navikli, te Vam se ovom prilikom duboko izvinjavamo .

MONTIRANI VIDEO: