URUČEN PREHRAMBENO-HIGIJENSKI PAKET OCU SA TROJE DIJECE

Danas su volonteri H.O. Help Others iz Salzburga posjetili četveročlanu porodicu Hamidović u Gornjim Vukovijama (Kalesija).

Ramiz Hamidović je čovijek bez posla i svoje okućnice, žena ga je napustila zbog neimaštine a on je primoran da se bori za svoje tri maloljetne kćerke.

Kuća u kojoj žive Hamidovići

Do prije nekoliko dana on je sa svojim kćerkama živio u područnoj školi ali je bio primoran  iseliti iz škole, da ne bih ostao na ulici Ramizu je komšija Mehmed Subašić ustupio “kućicu” kako bi nastavio živiti sa svojim kćerkama.

Kćerke Ramiza Hamidovića

Kućica ima samo jednu sobu u kojoj je veoma hladno te smo njegove kćerke kod kuće zatekli u zimskim jaknama, ali ne žale se kako kažu bolje i to nego da su na ulici.  Bili su iznenađeni količinom hrane koja će im dobro doći tokom zimskog perioda.

Ramiz se zahvalio svim ljudima koji su dio naše organizacije i koji pomažu onima kojima je ovakva pomoć potrebna i da im Dragi Allah podari sve najbolje.

Humanitarna organizacija Help Others se još jednom zahvaljuje svim našim vijernim donatorima koji su po ko zna koji put pokazali svoju humanost Allah vas nagradio !