Uručena specijalna hrana i medicinski preparati za Esminu Husarkić: 8 godina prikovana za krevet

Esmina Husarkić iz Srednje Špionice, Jošak opština Srebrenik zbog zdravstvenih problema je u komi već duži period. Esmina je bila jako sretna osoba puna života. Skromna i humana osoba koja je pomogla drugima koliko je bila u mogućnosti ali nažalost zbog astmaticnog napada kojeg je imala prije 8 godina ostala je prikovana za krevet, naime 8 godina je u komi. Živi sama sa svojom majkom Džemkom sa kojom smo razgovarali prilikom uručenja paketa posebne hrane za pacijene koji su u komi.

Porodica Husarkić živi od socijalne novčane pomoći, ali nažalost kako nam Džemka prenosi to je mizerna pomoć koja ne može pokriti ni lijekove i hranu koju daje svojoj kćerci.

Stoga smo danas posjetili Dzemku i Esminu i uručili veću količinu hrane koja je potrebna za Esminin život. Vjerujemo da će im ovi paketi mnogo pomoći u daljem periodu. Ukoliko želite donirati i pomoći Džemki i Esmini  uplate možete izvršiti na Paypal ili Račun naše organizacije sa naznakom ZA ESMINU.

Džemka se zahvalila svim humanim ljudima koji se obaziru na ovakve slučajeve, i poželjela im svima puno zdravlja u životu, jer je zdravlje najpreče. Ne daj Bože nikome ovakve sudbine.- kazala je Džemka.