Uručene dvije ovce i dva jagnjeta demobilisanom borcu Abdulahu Aliću

Humanitarna organizacija „Help others“ iz Salzburga nastavlja pomagati one kojima je pomoć neophodna. U Križevićima kod Zvornika  je u četvrtak 7.marta uručena pomoć za demobilisanog  borca ARBiH iz ovog mjesta Abdulaha Alića.

Nesretnim slučajem prošlog mjeseca ovaj vrijedni domaćin je skoro u potpunosti ostao bez svog stada ovaca, a što mu je jedan od glavnih izvora prihoda. Nakon što je stado brojalo 18 grla, preko noći isto se otrovalo nesretnim slučajem, te je Beriz u naredna tri dana ostao bez 15 ovaca i jagnjadi. Sve što je Beriz godinama stvarao nestalo je pred njegovim očima za tri dana.

„Osjećao sam se teško, svašta sam pomišljao, zašto se to meni dešava“, kaže Beriz i nastavlja, „Nakon što sam prihvatio da je to još jedno iskušenje, ispričao sam prijateljima o svojoj nesreći. Par njih su poklonili po jednu ovcu ili jedno jagnje, a mnogi su me uputili da tražim pomoć i od Help othersa. Zaista ova pomoć možda nekom ne izgleda kao velika, ali meni u ovom trenutku je više nego ogromna. Hvala svim dobrim ljudima koji razumiju nesreću kojoj sam se našao. Nadam se da ću uspjeti da ponovo okupim stado, a zahvaljujući pomoći Help othersa na dobrom sam putu ka tome.Rekao je Alić.

Izvor: Zvornicki.ba