Uručenje 7 ovaca i novčane pomoći Rašidu i njegovim roditeljima.

Es-selamu ‘alejkum, braćo i sestre.

29.10. 2018  Smo objavili apel za pomoć DIJELI DALJE : Rašid moli za pomoć. Više smo gladni nego siti, želio bih večerati i leći sit. te smo se istog dana uputili prema porodičnoj kući Smajić sa prehrambenim paketom i jednom kozom. Tog dana u razgovoru sa Rašidovim ocem Adilom, on je izrazio želju da bih volio imati par ovaca. Izjasnio se da ima uslove za uzgoj ovaca i računicu koju on vidi u uzgoju istih  sa čijim bi uzgojem njegova porodica mogla preživjeti.

Zahvaljujući odzivom  humanih ljudi širom cijelog svijeta koji su dio naše humanitarne organizacije Help Others- Salzburg, skupili smo novca za sedam ovaca. Pored ovaca uručili smo im novčanu pomoć u iznosu od  250,00 € koje će iskoristiti na najbolji način .

Prilikom uručenja ovaca Rašidov otac Adil i majka Azra bili su presretni suze radosnice sa lica majka Azra nije mogla prikriti. Zahvalili su se svim dobrim ljudima koji su  pomogli njima i njihovom sinu Rašidu ovakva vrsta pomoći će im pomoći u daljem životu.

H.O. Help Others -Salzburg se zahvaljuje svim dobrim ljudima koji su dio ove humanitarne organizacije te svima onima koji su na bilo koji način pomogli Rašidu i njegovoj porodici, da li novčano ili podijelom apela na društvenim mrežama.