Uručenje prehrambenog paketa nani Hanki Hadžić iz Goražda

Nana Hanka Hadžić živi u selu Bakije kod Goražda i brine se o trojici sinova, duševnih bolesnika. Žive u staroj trošnoj kućici, sa minimalnim primanjima socijalne pomoći. Njen najstariji sin Kemo je kao mali sa 5 godina dobio je veliku temperaturu te od tada ne može da priča. 

Zdravstveno stanje njegovog brata Džeme promijenilo se u ratu, nakon odlaska na Grebak, planinski logistički centar do kojeg se pješačilo noću, kroz linije i teritoriju pod kontrolom Vojske RS da bi se u opkoljeni grad donijela hrana. Kad se u ratu išlo na Grebak, on se izgubio iz kolone i ostao iza naroda. Od tada je dobio neki strah. Kasnije je imao i upalu pluća, ležao u bolnici na Podhrastovima i danas niti šta radi niti mu ja to tražim – nastavlja svoju potresnu ispovijest ova hrabra majka.

Najmlađi Dženan, uvijek nasmijani 37-godišnjak, jedini je u stanju da pomogne majci u pripremi drva i sijena za nekoliko ovaca.

Nana Hanka se obradovala našoj posjeti te se zahvalila svima koji su učestovali u sakupljanju novčanih sredstava za ovaj paket hrane koji će im pomoći u budućem periodu.

Naravno ovaj paket nije dugoročno riješenje za njen problem te ukoliko ste u mogućnosti i želite pomoći nani Hanki to možete učiniti uplatom na račun naše humanitarne organizacije sa naznakom “ZA HANKU