VIDEO: Podjela prehrambeno-higijenskih paketa u selima udaljenim 50 kilometara od Srebrenice

Ekipa H.O. Help Others je prošle sedmice posjetila udaljena sela iznad Srebrenice koja rijetko ko obilazi kažu stanovnici istih.

Niko mi i ne dolazi, a i nema mi ko doći, poželim progovoriti sa insanom, zna proći po 4-5 dana ine progovorim,  imam nekoliko ovaca pa pričam i sa njima,šta ću kad nemam skim“- rekla je jedna od nana koju smo iznenadili sa prehrambeno-higijenskim paketom odmah nas je ponudila kahvom ne bi li se ispričala sa nama ali nažalost nismo imali vremena ona je bila prva tog jutra kada smo krenuli u obilazak nana i djedova. 

Prilikom uručivanja paketa jednoj socijalno-ugroženoj porodici, muž je pozvao suprugru da stane ispred kamere umjesto njega, supruga je došla uplakana te je nismo željeli snimati, mislili smo da ju je sramota ali prilikom rastanka sa tom porodicom,shvatili smo da su to bile suze radosnice, rastala se od nas sa riječima: “Ne znam kako da vam se odužim za ovaj paket, hvala vam mnogo koji ste dovezli i ljudima koji su platili ovaj paket“- rekla je uplakana majka troje dijece. Te smo je upitali da li je možemo fotografisati na što je pristala i s osmijehom stojala pored paketa zajedno sa svojom dijecom.

Kako je protekla ova podijela paketa možete pogledati u videoprilogu kojeg smo vam pripremili. Ovo je samo deseti dio onoga što se doživi u svakoj podijeli, mnogo lijepih a i tužnih trenutaka.