ZAVRŠENA KUĆA KOD PET JETIMA SRETNI I ZADOVOLJNI U TOPLOM DOMU

Es-selamu ‘alejkum, braćo i sestre. Zahvaljujući Allahu i dobrim ljudima širom svijeta usrećili smo jednu porodicu kod Drinjače. Riječ je o jetimskoj porodici Beganović koju ste mogli upoznati na našoj fb grupi.

Živjeli su u kući koja nije imala osnovne uslove za život od krova do zidova bila je potrebna adaptacija. Zahvaljujući našim vijernim donatorima uspjeli smo renovirati kompletnu kuću, te obezbjediti im normalne uslove za život. Ono što smo uradili na kući Beganovića je sljedeće : Kompletna električna instalacija, estrih, laminati, keramika u kuhinji i kupatilu, sanitarni elementi u kupatilu,rofix na zidovima unutar cijele kuće, termoizolacija kompletne kuće (striopor), adaptacija krovne konstrukcije, namještaj, dranaža itd…

Porodica Beganović se zahvaljuje svim dobrim ljudima koji su učestvovali u akciji saniranja njihove porodične kuće i da ih Allah nagradi sa najvećom nagradom.
Allah dž.š. kaže melecima: „O meleci, ko je taj koji je rasplakao ovo siroče čiji je otac pod zemljom (u kaburu)?“ Na to meleci odgovaraju: „Gospodaru naš, Ti to bolje znaš“. Zatim Allah dž.š., kaže: „O meleci, budite svjedoci da Moje zadovoljstvo na sudnjem danu pripada onom ko utješi ovo siroče i udovolji njegovoj potrebi“.

H. O. HELP OTHERS Salzburg, se još jednom zahvaljuje svim donatorima i dobrim ljudima koji i dalje brinu za jetime. Želimo napomenuti da naša humanitarna organizacija ima stalnu humanitarnu akciju stipendiranja jetima. Djece bez jednog ili oba roditelja koji nemaju uslove za školovanje te im dobri ljudi obezbjeđuju stipendiju svakog mjeseca. Ukoliko i Vi želite stipendirati jetima, to možete učiniti uplatom na račun ili PayPal sa naznakom “STIPENDIJA ZA JETIMA”