APEL ZA POMOĆ: UČENICIMA POVRATNICIMA U MANJEM BH. ENTITETU

”Lična sreća je u sreći drugih” – kaže jedna stara poslovica. Pravi musliman uživa kad drugog čovjeka vidi nasmijanim, sretnim i veselim, a posebno onda kada je on uzročnik te ljudske sreće i radosti.
Polazak u osnovnu školu oduvijek je bio razlog za radost i djece i roditelja. No, roditeljima povratnicima sreća zbog početka školovanja njihove djece u većini slučajeva biva pomućena surovim stvarnošću i problemima svakodnevnice.
I pored nezaposlenosti i teške socijalno-ekonomske situacije roditelji povratnicke djece u manjem BiH entitetu se brinu za svoju djecu sto bolje mogu I trude se da im pruze sto je vise moguce da bi i povratnicka djeca imala bar jedan djelic onoga sto imaju sva skolska djeca svijeta.
Humanitarne organizacije “Help others” iz Salzburga i “Dirhem Medaljon” su pokrnule apel za kupovinu skolskog pribora I ruksaka za 3 skole u povratnickim selima u manjem bh. Entitetu, sa nadom da ce bar malo pomognuti kako roditelje tako I djecu povratnike.
Za jedan skolski pribor I ruksak za ucenike povratnike potrebno je 40 Eura.
Ovaj apel , kao I svi drugi, se ne mogu ostvariti bez novcane pomoci dobrih ljudi. Zato molimo sve vas, koji ste u mogucnosti da ucestvujete u ovom hajr djelu i da zajednickim snagama pomognemo skolsku povratnicku djecu u manjem bh. Entitetu.

Misli i čini dobro

Vaše donacije i uplate možete poslati preko PayPal računa ili žiroračuna pod odznakom “ŠKOLSKI PRIBOR”
H.O. “Help others” Salzburg

ÌBAN: AT97 3500 0000 2602 9389
BIC: RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.
Geld bitte über meinen PayPal.Me-Link senden: https://paypal.me/helpothers1