DIJELI DALJE :Bolesna nena Nafija, leži na postelji potrebna joj je naša pomoć!

26.10.2018 Nafija Čektavica je preselila na Ahiret, apel za pomoć je zatvoren sa današnjim danom.

24.10.2018 Es-selamu alejkum braćo i sestre danas je ekipa Help Others Salzburg posjetila staru nanu Nafiju Čektravicu iz Čelišmana selo kod Zvornika, koja živi sama bez ikakvog primanja i socijalne pomoći. Nana živi u staroj trošnoj drvenoj kućici. Nažalost zdravstveno stanje nane Nafije se pogoršalo od našeg zadnjeg dolaska, trenutno nije u mogućnosti stojati na nogama, niti kuhati sebi hranu.

24.10.2018 posjeta nani Nafiji H.O. Help Others Salzurg

24.10.2018 -Danas smo je obradovali sa paketom namirnica koje joj mogu poslužiti naredni mjesec dana. Nana Nafija je sama nema nikoga ko bi se mogao brinuti o njoj, kako nam je rekla komšije pomažu koliko mogu  ali i oni imaju svojih obaveza. Apelujemo na socijalno Zvornika i Sapne da učine nešto po pitanju nane Nafije jer ni jedna starodobna osoba ne zaslužuje doživjeti ovakvu starost. Uslovi za život u ovoj kući su veoma loši kuća nane Nafije je napravljena od drveta te je izolacija veoma loša, šta možemo očekivati i kakvo zdravstveno stanje Nafije kada nastupi zima i veliki minusi ?!

Izvor: Arhiva Help Others Salzburg (2018)

Molimo sve dobre i humane ljude koji su u mogućnosti pomoći nani Nafiji da je posjete u Čelišmanima(Zvornik) ili uplatom na račun H.O. Help Others Salzburg sa naznakom ” ZA NANU NAFIJU

Ukoliko niste u mogućnosti pomoći našoj nani Nafiji barem podijelite na FACEBOOK možda neko od Vaših prijatelja želi i može pomoći !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *