DIJELI DALJE: Pomozimo stare i iznemogle osobe Podrinja (VIDEO)

Es-selamu ‘alejkum, braćo i sestre.

Humanitarna organizacija Help Others – Salzburg ponovno pokreće Apel za pomoć starim i iznemoglim osobama na povratničkim mjestima na području Podrinja isto kao i prošle godine koji smo imali u ovom periodu kada dolazi zima i sve više im je potrebno novca za ogrijev i hranu, svi znamo kakve su penzije u Bosni i koliko se država brine za najugroženiju kategoriju stanovništva.

Prošle godine smo usrećili preko 200 nana i djedova na području Podrinja koji žive sami sa minimalnim ili bez ikakvih primanja. U paketima smo im dostavljali osnovne namirnice za život i  higijenske potrepštine.

 

Ibn Abbas, radijallahu anhu, prenosi da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao:
“Nije vjernik onaj ko je sit, a zna da je njegov komšija gladan.”

Svi ćemo mi jednog dana  ostariti i ne znamo kakva nas sudbina čeka, možda se jednog dana zadesimo u sličnoj situaciji da nismo u mogućnosti raditi i zaraditi za hranu i ogrijev, te ćemo čekati pomoć od humanih ljudi.

Ovim činom pokazujemo da  i ova ugrožena kategorija stanovništva prvenstveno naši ljudi sa područja Podrinja zaslužuju pažnju i pomoć, njima ne treba puno malo namirnica, lijekovi, ogrijev i koja lijepa riječ. Vrijednost paketa kojeg uručujemo našim nanama i djedovima je simboličnih 50,00€ kojima kupujemo osnovne namirnice  i uručujemo najugroženijima.

Ukoliko želite pomoći, to možete učiniti uplatom na račun naše humanitarne organizacije ili PayPalom sa naznakom “Paket za stare majke i djedove” , unaprijed se zahvaljujemo svima koji su u mogućnosti pomoći, nadamo se da ćemo i ove zime usrećiti naše stare majke i da ćemo im ponovno donijeti osmijeh na lice.
Ukoliko niste u mogućnosti pomoći barem podijelite na Vaš profil, možda neko od Vaših prijatelja može pomoći.