HITAN APEL: Čekaju bebu u memu i vlagi molimo za pomoć

Poštovani donatori, do sada smo se bazirali na najugroženiju populaciju u Bosni i Hercegovini a to su starije osobe.

Ali u posjeti Bratuncu  i uručenju prehrambenih paketa na insistiranje naše volonterke Nihade posjetili smo mladi bračni par u Bratuncu (Hranca) koji je bio prisiljen iseliti se iz kuće Mevludinovog oca jer ih je mnogo braće i sestara u drvenoj kućici koja im je postala tijesna.
Mevludin i Edita su veoma mladi, bez posla i na ulici. Kuća u kojoj trenutno žive ne pripada njima već su podstanari (kiriju ne plaćaju) a uslovi u kojima žive su katastrofalni. Velika soba i poteškoće sa zagrijevanjem prostorije im je najveći problem.

Na namještaj se ne žale jer ne znaju za bolje, ostali smo zatečeni kada smo ugledali veliku sobu 7×5  u kojoj se nalzi mali tepih, 2 ishabana kauča, stol i stari tv sa postoljem.  U kuhinji imaju riješen odvod(sudoper), stari frizider i šporet.

Najviše nas je potreslo kada smo saznali da je Edita trudna i da se uskoro treba poroditi, sto nam je bilo najteže od svega, jer je ne moguće očuvati zdravlje bebe u takvim uslovima i tako velikoj hladnoj prostoriji, bez krevetca i odjeće. 

Molimo Vas ukoliko ste u mogućnosti pomoći ovom mladom bračnom paru i ako Bog da maloj bebici omogućiti pristojan dolazak na svijet! Onakav kakav svaka beba zaslužuje u toploj i čistoj  prostoriji.