POMOZIMO STARIJIM IZNEMOGLIM OSOBAMA:Jedan obrok dnevno”30€ mjesečno na području Srebrenice i Bratunca

Apel za podrsku “Jedan obrok dnevno”30€ na području Srebrenice i Bratunca

Zbog velikog broja svakodnevnih zahtjeva i nastojanja da se ovaj projekat nastavi i proširi H.O. Help others iz Salzburga (Austrija) u saradnji sa humanitarnom organizacijom MFS-EMMAUS iz Bosne pokreće akciju prikupljanja sredstava za ishranu 162 socijalno ugroženih, bolesnih i starih osoba na području Srebrenice i Bratunca.
Inače, MFS-EMMAUS projekat “Jedan obrok dnevno” realizuje od juna 2017. godine te svakodnevno posjećuje 273 korisnika na području Srebrenice, Bratunca, Gračanice i Doboj Istoka.
Projekat je namijenjen osobama treće životne dobi u stanju socijalne potrebe, bolesnim, iznemoglim osobama koje uglavnom žive same u udaljenim ruralnim područjima te samostalno ne mogu sebi obezbijediti obrok ili doći do javne kuhinje. Na samom početku projekta bilo je uključeno 10 korisnika sa područja Srebrenice i Bratunca. Uvidom u realno stanje na terenu, broj korisnika se povećavao tako da sada jedan obrok dnevno prima 162 korisnika na ovom području.
Nažalost, statistike govore da svaki peti građanin u BiH nije u mogućnosti da sebi svakodevno obezbijedi barem jedan obrok dnevno. Cijena jednog obroka dnevno kojom se svi zainteresovani mogu uključiti u ovaj projekat je 1 € (2 KM) za jedan obrok, odnosno 30 € (60 KM) za mjesečno finansiranje ishrane jednog korisnika. U ovu cijenu su uračunati troškovi namirnica, pripreme te odvoza na lokaciju od strane uposlenika MFS-EMMAUS-a.
Vaše donacije i uplate možete poslati preko PayPal računa ili žiroračuna pod odznakom “Obrok dnevno”