Sponzorstvo Jetima/siročadi

Jetim ili siroče, dijete koje je izgubilo oca ili oboje, majku i oca, zbog rata, okupacije, prirodne katastrofe, hroničnog siromaštva, bolesti, nesreća i sličnih razloga i koje živi sa svojim rođacima, ili ostaje u sirotištu . Jetima u povratničkim mjestima pogotovo na području Podrinja ima sve više s toga smo se odlučili na ovu vrstu pomoći našoj braći. Jetimima pomažemo slanjem novca na školovanje (stipendijom). Mnogi nisu u mogućnosti kupiti udžbenike i školovati se zbog nedostatka novca, s toga im je Vaša pomoć potrebna.

Poslanik s.a.w.s., je rekao: „Ja i skrbnik siročeta ćemo biti u džennetu kao ova dva prsta – pa prispoji kažiprst i srednji prst.“ (Muttefekun ‘alejh, Ebu Davud, Tirmizi)

H.O. Help Others Salzburg do sada ima 30-ak jetima koje svakog mjeseca stipendira s minimalno 55,00€ mjesečno. Ukoliko i Vi želite sponzorisati nekog jetima to možete učiniti uplatom na račun ili  paypal s naznakom (ZA JETIMA) ili možete se javiti  na moj facebook profil ukoliko želite znati koga stipendirate. ( Moj facebook profil )

VAŽNO:

  1. Vremenski period stipendiranja Jetima je minimalno 12 mjeseci.
  2. Minimalna uplata svakog mjeseca je 55,00€
  3. Ukoliko se zadesite u situaciji da ne možete dalje stipendirati Jetima molimo Vas da nam javite ranije na 1 mjesec kako bih pronašli drugog donatora.

Poslanik s.a.w.s., je rekao: „Ko se bude starao o udovicama i siromašnim biće poput mudžahida-borca na Allahovom dž.š., putu, i biće poput onoga koji noću klanja a posti danju.“ (Buharija, Muslim)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *