Sponzorstvo Jetima/siročadi

Jetim ili siroče, dijete koje je izgubilo oca ili oboje, majku i oca, zbog rata, okupacije, prirodne katastrofe, hroničnog siromaštva, bolesti, nesreća i sličnih razloga i koje živi sa svojim rođacima, ili ostaje u sirotištu . Jetima u povratničkim mjestima pogotovo na području Podrinja ima sve više s toga smo se odlučili na ovu vrstu pomoći našoj braći. Jetimima pomažemo slanjem novca na školovanje (stipendijom). Mnogi nisu u mogućnosti kupiti udžbenike i školovati se zbog nedostatka novca, s toga im je Vaša pomoć potrebna.

Poslanik s.a.w.s., je rekao: „Ja i skrbnik siročeta ćemo biti u džennetu kao ova dva prsta – pa prispoji kažiprst i srednji prst.“ (Muttefekun ‘alejh, Ebu Davud, Tirmizi)

H.O. Help Others Salzburg do sada ima 30-ak jetima koje svakog mjeseca stipendira s minimalno 55,00€ mjesečno. Ukoliko i Vi želite sponzorisati nekog jetima to možete učiniti uplatom na račun ili  paypal s naznakom (ZA JETIMA) ili možete se javiti  na moj facebook profil ukoliko želite znati koga stipendirate. ( Moj facebook profil )

VAŽNO:

  1. Vremenski period stipendiranja Jetima je minimalno 12 mjeseci.
  2. Minimalna uplata svakog mjeseca je 55,00€
  3. Ukoliko se zadesite u situaciji da ne možete dalje stipendirati Jetima molimo Vas da nam javite ranije na 1 mjesec kako bih pronašli drugog donatora.

Poslanik s.a.w.s., je rekao: „Ko se bude starao o udovicama i siromašnim biće poput mudžahida-borca na Allahovom dž.š., putu, i biće poput onoga koji noću klanja a posti danju.“ (Buharija, Muslim)

Comments

  1. Selam Dzevade,
    Ako je Jos uvijek potrebno bit cu ja donator za dva navedena jetima.
    Selam Azem

    1. Selam Azeme.Zbog velikog broja poruka kasnim sa odgovorom.Ukoliko si i dalje zainteresovan za sponzorstvo jetima javi se na moj privatni facebook profil https://www.facebook.com/dzevad.islamovic.9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *