VIDEO: Dijete drago jedva hodam, a nemam vode, na prozore mi fura vjetar…

Nakon što smo objavili uspiješan apel za nanu iz Goražda dobili smo snimak još jedne nane Podrinjke tačnije Omerović Muške koja živi u veoma teškim uslovima.

Živi sama bez ikakvih primanja i veoma teško se kreće što joj i predstavlja najveći problem za snadbijevanje sa vodom.  Pogotovo u ovom periodu kada snijeg napada nana ne može otići do izvora sa kojeg donosi vodu. 

Kuća u kojoj nana živi je također u lošim uslovima prozori koje nana ima su stari i truli te na njih vijetar fura kao da ih i nema. Veoma teško joj je zagrijati kuću sa ovim šporetom a zbog duge i stalne upotrebe na kraju je i ona pregorila. 

Ukoliko ste  u mogućnosti, te želite pomoći i olakšati nani Muški da joj uvedemo vodu u kuću, saniramo prozor, promjenimo već dotrajali namještaj, zamjenimo peć i nađemo osobu koja će se o njoj brinuti kuhati joj i prati, da joj uljepšamo i napravimo život onakvim kakvim ga svaka nana zaslužuje to možete učiniti uplatom na račun naše humanitarne organizacije sa naznakom “ZA NANU MUŠKU”.