VIDEO:Babo čuvao sam pare od Bajramluka kupi mi jagnjadi hoću da nam zaradim novca.

Amer Ibrahimović iz Pobuđa mjesto pored Nove Kasabe je dječak kojeg smo posjetili jučer i uručili mu krevet i ormar koji su mu bili potrebni u njegovoj sobi. Do sada ekipa Help Others-a se nije susrela sa pametnijim i zrelijim djetetom tačnije riječ je o djetetu koje razmišlja kao zreo čovijek. Otac i majka su nezaposleni te su u lošoj finansijskoj situaciji, ali zahvaljujući njihovom pametnom sinčiću koji je štedio svoj novac od Bajramluka i kada mu neko da da sebi kupi čokoladu, jednog je jutra prekinuo majku i oca u ispijanju jutarnje kafe i bacio 400,00KM na sto, i rekao “Babo hoću da mi za ove pare kupiš jagnjad, želim da budem stočar i da se bavim uzgojem ovaca od toga možemo zaraditi”. Otac Ibrahim je ostao zaprepašten i pitao svog sina odakle ti toliki novci, te mu je sin odgovorio kako je uštedio 400,00KM.

Nakon ove priče i par sati provedenih sa malim Amerom i slušanja njegovih doživljaja sa svojim jagnjadima ostali smo u čudu kako jedno takvo malo stvorenje može biti toliko zrelo i pametno. Te smo došli na ideju da pomognemo Ameru u razvijanju njegovog stada i kupimo mu nekoliko ovčica ilo jagnjadi.

Ukoliko ste u mogućnosti pomoći u ovoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za  kupovinu ovaca i jagnjadi za Amerovo stado možete nam pomoći dijeljenjem apela na fejsu i uplatom na naš račun ili paypal. Sa naznakom “Za Amerovo stado”