Zbog lošeg odziva obnavljamo apel : U suzama Hava Halilović moli za pomoć:”Bez hrane i drva smo tri mijeseca”

Zbog lošeg odziva na apel za tročlanu porodicu Halilović obnavljamo apel s ciljom boljeg odziva za pomoć ovoj porodici.
Tročlana porodica  Halilović koja živi u veoma lošim uslovima bez primanja.  Halilovići žive u Šepku pored Zvornika, glad i zima ih je natjerala da zatraže pomoć javno, od dobrih ljudi u nadi da će im neko pomoći i riješiti njihov problem.

Hava Halilović se odlučila stati pred kameru i  ispričati njihove probleme, ona je jako bolesna i nije sposobna za rad. Njen sin je nijem i psihički bolestan, kada ga uhvati napad hlupa po kući rekla je majka Hava.

Jedini koji doprinosi ovoj porodici je njen muž, iako je bolestan on sakuplja željezo kopajući po šumi gdje se nekada bacalo smeće te isti prodaje na otpadu ali pošto toga je sve manje, kupio je sebi biciklo i sa biciklom skuplja zeljezo vadeći iz kontejnera i tako uspijeva obezbjediti novac za račune i nešto malo hrane.

Proteklih dana u posjeti Halilovićima obezbjedili smo im ogrjev za ovu zimu i određenu količinu hrane koja im može poslužiti narednih mijesec dana. Ukoliko želite pomoći Hailovićima to možete učiniti uplatom na račun naše organizacije ili PayPal sa naznakom za Haliloviće